Radiòpolis

“Explorar la ràdio com a eina educativa en un procés d’aprenentatge”

“No havia fet mai ràdio. És una mica difícil al principi, però és molt divertit! ”, participant de Radiòpolis, 2020.

“És més interessant la classe, perquè parlem de coses que ens interessen dins de la ciència i a més treballem junts”, participant de Radiòpolis, 2020.

Quan: des de juny 2019 fins juny 2020

 

On: a l’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat

 

Què hem fet? 

Radiòpolis és el nom que rep la segona edició del projecte  “Anem a la plaça”. Seguint amb la lògica comunitaria de la primera edició i amb el suport de les entitats de la comissió de Participació, aquesta edició, es centra en l’ús de la ràdio com a eina de creació col·lectiva i comunicació amb el barri. Hem treballat amb els i les estudiants de primer d’ESO i amb l’equip docent de l’Institut Marianao. El repte és la creació de diferents programes de ràdio sobre temes vinculats amb les ciències naturals. Hem desenvolupat un procés creatiu per a investigar i aprendre més sobre temes d’interès dels i les estudiants i sobre  eines audiovisuals. El projecte s’ha connectat amb part del currículum educatiu de les assignatures de ciències naturals i tecnologia així com amb les competències transversals d’habilitats socials i convivència. Els programes de ràdio s’emeten des del Kiosk de la plaça de la Generalitat al maig de l’any 2020. 

Les intencions han sigut; potenciar la participació dels i les estudiants en les dinàmiques de classe així com en el seu entorn proper, impulsar la ràdio com a mitjà de comunicació dels i les adolescents, integrar el treball creatiu a les aules, fomentar el treball en equip i les relacions igualitàries.

 

Info: web de Radiòpolis, @radio_anem [enllaç instagram], Marianao Té Cor 

Amb la col·laboració de: Pla Comunitari de Marianao Té Cor @marianaotecor,
Institut Marianao, Col·lectiu La Clota Vic, Boca Ràdio.

 

radiopolis1
radiopolis2
radiopolis3