L’Associació Circula Cultura apostem per impulsar i facilitar la participació d’infants i joves des de diferents espais.  Al llarg del 2016 i principis del 2017 hem tingut l’oportunitat d’acompanyar un grup de nois i noies que formen parts d’òrgans locals de participació infantil conformant un òrgan nacional:   el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

El cap de setmana del 22 i 23 d’Octubre del 2016 i  els dies 27 de Desembre i 4 de Gener de 2017 vam col·laborar en l’estand a la Festa dels Súpers i el Saló de la Infància. Ens vam encarregar d’acompanyar, dinamitzar, i prèviament dissenyar i gestionar l’estand del CNIAC juntament amb els nois i noies. 

Els objectius que s’havien plantejar eren donar a conèixer el CNIAC, i per altra banda donar a conèixer els drets dels infants al infants. Era per tant, van ser un espais on poder interactuar amb els infants i alhora poder-los/les-hi informar.

 

” M’ho he passat bé perquè n’hi ha moltes activitats i és divertit. He après els drets. 8 anys”

” Xulo, és una manera molt interactiva pels nens d’aprendre els drets mentre juguen. A part s’emporten un record. 22 anys”IMG_20161022_104010

” M’ha agradat molt perquè les activitats han estat dinàmiques i educatives i tant és per a petits com per a grans i perquè són entenedores i fàcils!”

IMG_20161023_134305

“M’ha agradat molt perquè amb això aprenem els nostres drets i lluitem per ells!”

IMG_20161230_123909

**  El Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) és l’organisme del Govern de Catalunya, creat per els i les joves dels diversos Consells Municipals de Catalunya, encarregat de representar els interessos i els punts de vista dels i les joves de Catalunya. En aquest espai els i les joves, reflexionen, opinen i construeixen propostes col·lectives per tal de presentar-les als organismes competents.