FES KIOSK PER SANT JORDI

FES KIOSK PER SANT JORDI

El dia 23 d’abril és un dia especial per la literatura en algunes parts del món. A Catalunya celebrem la diada de Sant Jordi, una festa que commemora la Fira de les Roses i el Dia del Llibre. La Fira de les Roses té els seus orígens a l’Edat Mitjana, recuperant la llegenda del cavaller Sant Jordi. I el Dia del Llibre té els seus orígens als inicis dels anys 30 del segle passat, quan l’escriptor valencià Vicent Clavel i Andrés proposà fer una festa per promoure els llibres a Catalunya. Degut a l’èxit de la fira, poc temps més tard, des del Govern de l’Estat espanyol, es fixa el 23 d’abril com el dia del Llibre en homenatge a l’enterrament de l’escriptor castellà Miguel de Cervantes. La UNESCO, reconeix aquesta data des de 1995, com el dia Internacional del Llibre. 

La tradició a Cataluya, és sortir al carrer a passejar i intercanviar llibres i roses com a símbols de la cultura i l’amor. Nosaltres volem obrir per primera vegada les portes del Kiosk de premsa tancat des de l’any 2006, per a posar a circular la cultura a la nostra manera. 
Aquest dia prepararem quatre espais per on podreu circular i gaudir d’activitats:
Intercanvi de llibres: és fàcil, “un llibre per un altre”. Disposarem de llibres el Kiosk i si trobeu algun que us agradi, el podreu agafar deixant un vostre per alguna altra persona.
Taller de treballs manuals: prepararem una taula plena de materials plàstics perquè els nens i nenes construeixin lliurement el seu propi llibret.
Espai de lectura: acomodarem unes cadires perquè aquella persona que vulgui, pugui gaudir d’una estona de lectura al Kiosk sota el sol de la primavera.
Espai de propostes: organitzarem un original mural per a recollir les propostes que tots i totes us imagineu al Kiosk.

Esteu tots i totes convidats! Què circuli la cultura a l’espai públic!

Segueix l’esdeveniment a: facebook.com/Feskiosk/

 

circula_cultura-14  circula_cultura-08

 

No Comments

Post A Comment