Fem el salt a cooperativa! (2018)

Ho fem aquest mes de març perquè fa just quatre anys vàrem començar a explorar l’Educació Social des dels espais públics, amb les arts i les cultures al centre de les nostres accions.

 

Llavors, l’any 2015, érem un grup d’estudiants del grau d’Educació amb ganes d’experimentar, gaudir i construir juntes el repte d’activar un antic quiosc de premsa tancat, allò que ara en diem el projecte Fes Kiosk. Des de les intuïcions, coneixements i experiències de cadascuna de nosaltres vam obrir les portes uns mesos després d’imaginar i fer tot el possible perquè el Kiosk fos un espai obert al barri, un espai cultural i des d’on teixir relacions amb les persones. Avui, en el març del 2019, el Kiosk segueix en marxa i aquesta primavera tornarem a omplir-lo d’activitat. Esteu convidades a col·laborar i fer-lo créixer juntes. Si teniu interès a conèixer-lo millor no dubteu en escriure’ns.

 

Durant aquests quatre anys, l’equip d’educadores de Circula Cultura ha anat canviant, algunes companyes han marxat deixant la seva petjada i alhora s’han sumat d’altres que han donat forma, energia i suport al projecte. I és que el projecte s’ha fet gran. Molt gran. El Kiosk segueix sent un espai d’experimentació artística, social i educativa però també s’ha convertit en un nucli de projectes comunitaris del barri i ens ha permès col·laborar en noves iniciatives fora de l’espai. I Circula Cultura seguim sent aprenents (ara ja no universitàries) i seguim amb més ganes que mai de seguir fent Educació Social als espais públics i de posar les arts i les cultures com a elements mediadors de les relacions educatives.

 

I per tot això, fa poc més d’un any que dues de les Circuleres impulsores del projecte vam prendre una decisió molt important per a nosaltres i per al projecte de Circula Cultura. Decidim transformar aquestes experiències en les nostres feines professionals. Decidim autoocupar-nos. Decidim en quins projectes i com volem fer cuidant sempre l’atenció i acompanyament de qualitat, des de la proximitat i la cura de les persones que acompanyem. Volem seguir treballant per facilitar i acompanyar espais d’infants i adolescents per a fer sentir la seva veu i incidir políticament a pobles i ciutat. Volem seguir treballant impulsar espais comunitaris on la cultura i les relacions socials al centre!

 

Estem molt contentes d’haver impulsat aquest repte cooperatiu i tenim moltes ganes de seguir treballant per intercooperar amb noves entitats, persones i contextos per a seguir aprenent, fallant, encertant, fent i refent, pensant i repensant l’Educació Social.
 
Ens veiem al Kiosk, a les places i altres espais de circulació! Moltes gràcies pel suport aquests temps i esperem poder comptar amb ell molts anys més!
Seguim!
 

Georgina i Vicky, maig de 2018

logo_circula_cultura-02
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.