Anem a la plaça

Acostar l’art, la creativitat i diversos col·lectius a la plaça del seu barri

“Hem fet coses que no haviem fet mai, com sortir al carrer a buscar idees pel tema que ens interessa treballar”, estudiant de l’institut.

 

 

  

Hem impulsat una iniciativa comunitaria que ha vinculat diferents centres socioeducatius (una escola d’educació primària, un institut i un centre obert) amb els espais públics del barri, concretament amb la plaça de la Generalitat. Amb cada centre hem desenvolupat un procés d’investigació creativa i artística sobre temes d’interès dels i les estudiants. 

La intenció ha sigut potenciar la participació dels centres socioeducatius al barri i aportar estratègies i tècniques artístiques per tal que els infants/adolescents dels centres explorin diferents realitats del barri; potenciar també les competències transversals dels continguts educatius; dimensionar els centres com a promotors de ciutadania activa, fomentant la participació i l’esperit crític.

Aquest projecte ha sigut el precedent de la seva següent edició, anomenada “Radiòpolis”, que duu la ràdio dins les aules d’un institut com a eina d’aprenentatge.

 
 

 

Des de juny 2018 fins juny 2019, a Sant Boi de Llobregat (barri Marianao)

       
Sobre aquest projecte s’ha creat la
peça audiovisual ANEM A LA PLAÇA (dossier),
que mostra les sessions amb els grups així com entrevistes a les persones que hi participen. Per veure el reportatge sencer, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
 
+Info: Marianao Té Cor 
Amb la col·laboració de: Pla Comunitari de Marianao Té Cor @marianaotecor,
Escola Antoni Gaudí, Centre Obert Don Bosco @pes_santboi i Institut Marianao.
 
anemalaplaca1
anemalaplaca2
anemalaplaca3