“ANEM A LA PLAÇA”

De seguida vam veure que ANEM A LA PLAÇA era un d’aquests projectes que enganxa, que obre mires. Tant professionalment com personalment, és enriquidor. I la bona rebuda que va tenir entre els infants i joves que hi van participar (i també entre el professorat i educadores socials que van acompanyar-los) va deixar clar que aquesta sensació d’enriquiment i gaudi era compartida. 
Per això ens vam decidir a gravar-ho i fer-ne una peça audiovisual que serveix com a record de l’experiència, però sobretot que vol servir per a arribar a més llocs, barris i teixits socials, a d’altres professionals de l’educació que pugui engrescar-los aquesta manera de treballar: partir de l’espai públic com a lloc on fer créixer i connectar realitats. 
Ens vam posar en contacte amb la Diana Mizrahi, que ràpidament va il·lusionar-se tant com nosaltres amb la idea: va venir amb la seva càmera al Kiosk a fer diverses sessions de gravació amb les tres entitats que hi participaven: l’Escola Antoni Gaudí, el Centre Obert Don Bosco i l’Institut Marianao. Combinant la gravació de les sessions amb les entrevistes als diversos participants d’ANEM A LA PLAÇA, la peça anava agafant forma i fons.
Llavors va sorgir la idea de fer una cançó pròpia que servís com a banda sonora de la peça audiovisual. Per això ens vam posar en contacte amb el músic Àngel Garau i l’associació Las Pibas Producen, que juntament van ajudar-nos a fer la cançó “Oh nanana”, a través d’un taller de percussió i de cantar grupalment. 
L’última tarda de gravació va transcórrer entre totes nosaltres i els nostres instruments reciclats, creats amb la gent de la plaça, cantant “On nanana” i fent ritmes amb les mans, amb les cames, amb els dits, amb la cintura i el cap, amb els ulls i amb el cor! I va quedar tot dins la càmera de la Diana; tota aquella feina, connexió i satisfacció barrejades. Ara, surt de nou i es projecta, per fi, per a explicar-vos aquesta experiència des de la pantalla. 
 
El proper dia 2 d’octubre a partir de les 8:00h fins el 5 d’octubre a les 00:00h a les 21h 
es podrà veure entrant a aquest enllaç del canal de Youtube de Circula Cultura
coincidint amb el Dia Internacional de l’Educació Social 
 
Per fi us ensenyarem a totes la peça audiovisual
ANEM A LA PLAÇA, amb moltíssimes ganes de
compartir tot allò que hem après pel camí!
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.